Met Finecto+ bloedluis bestrijding

  • 4Minutes
  • 657Woorden

Bloedluizen of kippenluizen zijn de meest voorkomende parasieten bij kippen. Het zijn eigenlijk mijten en drinken het bloed van onder andere kippen. Ze zijn ’s nachts actief, overdag verstoppen ze zich in kieren en naden van het kippenhok. Wanneer er een plaag ontstaat, kunnen de kippen last krijgen van bloedarmoede. Daarnaast kan de bloedluis vervelende ziektes overbrengen, zoals vogelgriep of de E-coli bacterie. Kortom: het is erg belangrijk voor het welzijn van de kippen om bloedluizen te bestrijden.

Bloedluis in het kippenhok

Een bloedmijt reageert op warmte. Op het moment dat jij of een dier langs loopt en ze bevinden zich boven jou, laten ze zich vallen. Ook kruipen ze naar je toe. Bij een erge plaag zullen ze ook jou aanvallen om bloed te drinken. Met warm weer heb je het meeste last van bloedluizen, ze planten zich dan razendsnel voort totdat ze letterlijk met zijn allen niet meer in de kieren passen. Bloedluizen zijn hardnekkig en gaan niet snel dood. Om de complete cyclus aan te pakken heeft Finecto de Finecto+ methode ontwikkeld. Zo krijg je overzicht over de plaag en kan je het doeltreffend behandelen.

De Finecto Plus methode

De Finecto Plus methode is de effectieve methode voor de bestrijding van bloedluis in het kippenhok. Door ervoor te zorgen dat de bloedluis niet meer bij de kippen kan komen , kan hij zich ook niet meer voortplanten. De producten van Finecto zorgen ervoor dat alle bloedluizen worden aangepakt, zowel de pasgeboren mijten als de volwassenen. Door gebruik te maken van een combinatie met Finecto+ Oral en Finecto+ Spray, voorkom je een volgende uitbraak. Wanneer de eieren die al gelegd zijn uitkomen, zullen de bloedluizen de kippen niet kunnen bereiken door de Finecto+ spray.

Let op: Het merk breidt zich uit met steeds meer effectieve producten. 

Stap 1: Finecto Bloedluistest

Bloedluizen zijn bijna alleen maar ’s nachts actief. Ze blijven zo veel mogelijk uit het licht. Dit zorgt ervoor dat je overdag geen of nauwelijks bloedluizen zult vinden op je kippen. Toch kan het zijn dat je kippen last hebben van bloedluis. Wanneer de kippen symptomen gaan vertonen, heb je al last van een grote plaag. Het is verstandiger om al eerder te ontdekken of er een probleem is. Dit doe je met behulp van de bloedluistest van Finecto. De testbuisjes worden geplaatst onder de zitstok. De bloedluizen zullen vervolgens nestelen in de buis. Afhankelijk van het aantal bloedluizen wordt er advies gegeven voor een aanpak.

Stap 2: Finecto+ Oral

Finecto Plus Oral wordt toegevoegd aan het kippenvoer. Het product bevat geen gif, de kruiden en oliën in het middel zorgen voor de werkzaamheid. Finecto Plus Oral zorgt ervoor dat het bloed van de kippen onverteerbaar wordt voor de bloedluis. Om voor te planten hebben bloedluizen kippenbloed nodig, wanneer ze dit niet meer krijgen verdwijnen ze. Finecto Plus Oral is alleen effectief voor de bloedluizen die bloed zuigen, het 2e larvale stadium en de volwassen luizen. Het enige wat nog overblijft, zijn de eitjes en het eerste larvale stadium van de bloedluizen. Daarom is een kuur van minimaal 14 dagen noodzakelijk. Bijkomend voordeel is dat je de eieren kan blijven eten.

Stap 3: Finecto+ Protect Spray

Finecto+ Protect spray kan het beste op alle plaatsen gespoten worden in het kippenhok waar de bloedluizen zich verplaatsen. Bloedluizen verschuilen zich in spleten en kieren, rondom deze plekken dient daarom Finecto+ Spray gespoten te worden. De plaatsen worden onaantrekkelijk en uitdrogend voor de kippenluis, vooral de eerste 2 larvale stadia. Hierdoor zal de bloedmijt uit het kippenhok vertrekken. De Finecto+ spray kan het beste gebruikt worden in combinatie met Finecto+ Oral. Ook wanneer je zeer weinig of geen last hebt van bloedluis, is het verstandig om Finecto Plus Protect Spray preventief te gebruiken. Finecto Plus Spray is volkomen veilig voor de kippen en het milieu. Het bevat geen chemische insecticiden. Kippeneieren zijn gewoon eetbaar tijdens de behandeling.

bloedluis populaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen