Bescherm je kippen tegen vossen in 3 tips!

  • 2Minutes
  • 360Woorden

Ongedierte zoals vossen en marters in het kippenhok is nooit fijn. Grote kans dat ze op hun vreettocht het kippenhok slopen en alle kippen de kop afbijten terwijl ze er maar eentje opeten. Als kippenliefhebber is dat erg frustrerend. Om je kippen te beschermen zijn er drie manieren om je kippen veilig te houden:

Automatische hokopener

Een automatische hokopener geeft je zekerheid en is ideaal voor als je laat thuis bent van werk of andere zaken. Het voorkomt dat je vergeet om het kippenhok te sluiten. Waardoor het hok s ’nachts dicht zit tegen de vossen en marters. Door een automatisch kippenluik gaat het deurtje op een afgestelde tijd open en dicht. Je hebt ook hokopeners die werken op een licht sensor zoals de Nightwatch. Het geeft je ook de mogelijkheid om een paar dagen weggaan zonder problemen!

Kippenluik met slot van Chickenguard

De Chickenguard heeft de functie dat het luikje niet omhoog kan worden geduwd als het luikje gesloten is. Zo zijn je kippen goed beschermd! Bij de afbeelding zie je een voorbeeld van hoe het product er uitziet.

Dieren verjager tegen vossen en marters

Met een dieren verjager kan je de vossen en marters op afstand houden. Bij beweging geeft het apparaat een ultrasoon geluid die het roofdier niet fijn vind. Hierdoor blijven ze uit de buurt van je kippen. Je hebt dieren verjagers op batterijen, maar ook op zonne-energie!

Afsluitbaar nachthok

Een kippenhok die afsluitbaar is verminderd de kans op vossen en marters in het hok. Als je alleen een open ren hebt kunnen de vossen en marters gemakkelijk bij de kippen komen. Als je er dus voor wilt zorgen dat je kippen veilig zitten, is het aangeraden om een kippenhok met afsluitbaar nachthok te nemen. Het ongedierte kan namelijk door het gaas heen bijten, maar niet door het stevige hout van de hokken.

Last van andere ongedierte in het hok zoals bloedluis? Lees dan hier het artikel over hoe je ze kan bestrijden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen