Cosnsult aanvragen

Waar heeft mijn kip last van?

Het is niet altijd duidelijk welke ziekte jouw kip heeft heeft of welke ongedierte de kippen lastig vallen. Vooral beginners van de hobby weten vaak niet wat hun overkomt. Graag helpen wij daarbij! Probeer eerst zelf achter het probleem te komen. Lees het stuk over ziekteverschijnselen bij kippen om te kijken of je iets geks kan ontdekken. Weet je het na het lezen van dit stuk nog niet dan willen wij het graag proberen. Wij zijn geen dierenarts maar hebben wel veel ervaring met kippen. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij heel veel problemen uitsluiten. Soms hebben we zelfs directe conclusies. Omdat we dit voor onze plezier doen kunnen aan onze uitspraken geen rechten worden ontleend. Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts!! Let op:  Aan het advies wat wij geven kunnen geen rechten worden ontleend. Bij twijfel adviseren wij de dierenarts te raadplegen.

Voorwaarden gratis consult:

Om goed advies te geven hebben wij een aantal dingen van jou nodig. Wij willen een goed beeld hebben van de zieke kip, plaag of besmetting en een duidelijk overzicht. Ook vinden wij het gedrag van de kippen belangrijk. U kunt het formulier pas versturen als u de volgende dingen voor ons heeft:
 1. Naam en email zodat we contact kunnen opnemen
 2. Foto van ziekte, plaag of besmetting
 3. Overzichtsfoto van het verblijf
 4. Extra’s foto’s
 5. Puntsgewijze beschrijving van de afwijking
 6. Korte omschrijving van de situatie

Gebruik van foto’s en tekst

Soms maken we van u verhaal een bericht op de website om andere hobbyisten te informeren. Persoonlijke dingen vermelden we nooit. Als u ons een verzoek stuurt voor een online consult gaat u akkoord dat wij deze informatie en de foto’s op onze websites gebruiken.

Reactie tijd: 48 uur

Wij doen ons best om zo snel mogelijk te reageren. Maar ook hier geldt dat te lang wachten ten nadele van de zieke kip kan zijn. Is de kip er ernstig aan toe, ga dan langs de dierenarts. Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven maar ook wij zitten niet altijd achter de computer.

Voorbeeld:

 • Mijn kip zit stil in een hoekje
 • Sinds gisteren eet ze niet meer
 • De ontlasting is waterig met soms wat bloed
 • De kip zit er net zo uit als de andere kippen
 • enz.
Het hok is schoon, droog en geeft geen extra vieze geur. Als ik met voer aankom dan komen alle kippen behalve deze. envoorts. Geef een zo goed mogelijk beschrijving van het gedrag zodat wij daar wijs uit kunnen worden. Beschrijf ook de situatie. (zoveel kippen, man/vrouw) (ongedierte) (verbouwingen in de buurt) enz. enz. Bij deze wil ik je bedanken voor het vertrouwen. We begrijpen dat dit geen leuke situatie is en doen ons best om snel en een zo goed mogelijk antwoord te geven.

Consult formulier