Wetswijziging medicijnen voor kippen 2014

Sinds 1 januari 2014 is de wet voor het gebruik van medicijnen bij dieren flink gewijzigd. Het is daarom niet meer mogelijk om antibiotica ter bestrijding van bacteriële infecties bij de dierenwinkel te kopen. Hierdoor kan het zijn dat de voor jouw vertrouwde medicijnen uit de handel zijn genomen of nog alleen op dierenarts op recept te krijgen zijn.

Niet voor alle medicijnen

Dit geldt niet voor alle medicijnen, bijvoorbeeld middelen tegen wormen of bloedluis zijn nog gewoon te verkrijgen. Doordat antibiotica niet meer te verkrijgen zijn bij (online)dierenwinkels, wenden veel kippenhouders zich tot homeopathische geneesmiddelen. Ook homeopathische geneesmiddelen worden sinds enkele jaren strenger gecontroleerd.

Op de verpakking mogen alleen nog maar wetenschappelijk bewezen claims staan. Op een homeopathisch geneesmiddel mag niet geschreven staan dat het werkt tegen ontstekingen, wanneer hier geen bewijs voor is. Op deze website gaan we met de tijd mee. De kippenziekten worden uitvoerig beschreven en naast de oorzaken, symptomen, gevolgen en behandeling, proberen we ook goede behandelmethodes en middelen te benoemen, zodat het ongedierte of de kippenziekten zo snel mogelijk bestreden kunnen worden. We hopen altijd de best mogelijk optie te benoemen.