Kippen ontwormen met Verm-x (eieren blijven eten)

Verm-X is een 100% natuurlijk kruidenpreparaat dat op een natuurlijke wijze zorgt voor de ontworming van kippen. Verm-X is gebaseerd op natuurlijke kruiden die dieren in hun natuurlijke omgeving binnen zouden krijgen. De medicinale kruiden ondersteunen de darmflora en zorgen voor een goede darmgezondheid. Verm-X kan ook preventief worden gebruikt tegen wormen en wordt biologisch geproduceerd.

Werking Verm-X

Verm-X is geen synthetisch medicijn en is verkrijgbaar zonder recept. Verm-X verschilt hiermee van chemische ontwormingsmiddelen. Waar chemische medicijnen zich richten op één of enkele soorten wormen of parasieten, richt Verm-X zich op de algehele gezondheid van het darmstelsel. Hierdoor kunnen alle wormen en parasieten met één middel bestreden worden en wordt de kans op diarree verkleind.

Verm-X bestaat uit een mix van elf kruiden die volledig natuurlijk zijn. In de natuur krijgen dieren deze dagelijks binnen, in gevangenschap minder. Met Verm-X kan dit tekort worden aangevuld. De kruiden werken in op het darmstelsel van de kip en zorgen voor een goede gezondheid van de darmen. In gezonde darmen heerst een evenwicht dat moeilijk verstoord kan worden door parasieten en wormen. Door de darmen gezond te maken en houden, is Verm-X een effectief en natuurlijk ontwormingsmiddel. Wormen krijgen niet de kans zich te nestelen in de darmen.

Verm-X dient als aanvulling op het normale voer en is mild voor de darmen. Hierdoor kan ook aan oudere kippen zonder gevaar voor de gezondheid Verm-X gegeven worden. Omdat het enkel natuurlijke ingrediënten bevat, kunnen eieren ook tijdens de behandeling met Verm-X geconsumeerd worden. Dit geldt ook voor het vlees van de kippen. De producenten van Verm-X zijn continu bezig met onderzoek om het recept van Verm-X te verbeteren.

Vormen Verm-X

Verm-X is verkrijgbaar in zowel korrelvorm als vloeibare vorm. De vloeibare vorm kan worden gemengd met het drinkwater van de kippen. De korrelvorm kan worden gevoerd als aanvulling op het normale voer. De meeste kippen vinden de korrels erg lekker, waardoor het niet lastig is om Verm-X toe te dienen.

De korrelvorm van Verm-X is te verkrijgen in doseringen van 250, 750, 1500 gram. Een blik van 250 gram is voldoende om vijf vogels een half jaar lang mee te behandelen. De vloeibare vorm van Verm-X is verkrijgbaar in flessen van 250ml & 500ml. Een fles van 250 ml is voldoende om tien vogels een half jaar lang mee te behandelen.

Dosering en toediening Verm-X

De toediening van Verm-X is erg gemakkelijk. Kippen dienen iedere maand drie opeenvolgende dagen Verm-X te krijgen. Voor de vloeibare vorm voeg je iedere dag per vogel 1,5 ml Verm-X toe aan ongeveer 50 ml drinkwater. Het is verstandig het drinkwater pas bij te vullen wanneer al het water met Verm-X is opgedronken. Je kunt ook 1,5 ml Verm-X in een stukje brood laten trekken. Van de korrelvorm dient iedere vogel 2,5 gram per dag te krijgen. De korrels kunnen eventueel vermengd worden met het normale voer.

Bij de vloeibare vorm van Verm-X zit een handig maatbekertje om 1,5 ml Verm-X mee af te meten. Bij de korrelvorm van Verm-X zit een handig schepje om 2,5 gram af te meten.

Ervaringen met Verm-X

Heeft u ervaring met Verm-X, graag horen wij hoe het u beviel!?

 

1 Reactie

  1. Carolyn 24 augustus 2022 Reply

Laat een Reactie achter